Promentor Solutions Oy

Suomalainen Promentor Solutions Oy on ollut johtava digitaalisen kielikoulutuksen kehittäjä ja tuottaja jo yli 25 vuoden ajan. Promentor Web mahdollistaa tehokkaan opiskelun verkossa yrityksissä, oppilaitoksissa ja julkisen hallinnon organisaatioissa.

Digitaalisien ratkaisujen avulla asiakkaat voivat saada Promentor® Web -kielistudion työpöydälle, kotiin tai mukaan matkalle. Promentor on palkittu e-Oppimisen laatupalkinnolla Suomessa sekä Euroopan laajuisessa kilpailussa.
Tarjoammme asiakkaillemme myös yksilö- ja ryhmäkoulutukset sekä valmennukset joko verkossa tai lähikoulutuksena. Käytettävissä on satojen kieltenopettajien verkosto, jonka kanssa tarjoamme kattavia ja monipuolisia kielikoulutuspalveluja kaikkialla Suomessa

UKK – Usein kysytyt kysymykset

Äänet eivät toimi

Kaikki Promentor Web -järjestelmän äänimateriaali on kuunneltavissa kielistudion kautta. Jos et saa kurssien ääniä kuuluviin, kannattaa kokeilla seuraavia toimenpiteitä:

 1. Tarkista, että kaiuttimet tai headset on liitetty koneeseen ja toimii oikein.
 2. Tarkista toimivatko äänet muilla verkkosivuilla. Jos eivät, kannattaa tarkistaa ettei selain tai järjestelmä ole äänettömällä.
 3. Jos äänet toimivat muilla verkkosivuilla, kokeile toimivatko äänet toisella selaimella. Suosittelemme käyttämään tietoturvasyistä uusinta päivitettyä versiota selaimesta, mutta järjestelmä toimii hieman vanhemmissakin selaimissa poislukien Internet Explorer 8  ja sitä vanhemmat selaimet.
 4. Jos äänet eivät tästä huolimatta toimi, ota yhteyttä tuotetukeen. Ottaessasi yhteyttä tukeen, ilmoita aina millä laitteella, käyttöjärjestelmällä (mukaan lukien versio) ja selaimella yritit saada Promentor Web -järjestelmän toimimaan.
Miten saan kirjoitettua kyrillisiä kirjaimia?

Niillä Venäjän kielen kursseilla, joissa harjoitellaan kirjoittamista, on kyrillinen virtuaalinäppäimistö valmiina.

Jos haluat kirjoittaa kyrillisiä kirjaimia tavalliselta näppäimistöltä, tarvitset erillisen kyrillisen näppäimistön tai näppäimistöön liimattavat kyrilliset tarramerkit. Lisäksi tietokoneeseesi tulee asentaa venäjänkielen tuki. Toimi seuraavasti (Windows 7):

 1. Valitse Käynnistä-valikosta: Ohjauspaneeli
 2. Valitse avautuvasta ikkunasta: Alue ja kieli
 3. Klikkaa Näppäimistöt ja kielet -välilehdeltä: Näppäimistöt…
 4. Klikkaa avautuvassa ikkunassa Lisää -nappia ja valitse Kieli-pudotusvalikosta venäjä ja paina OK
 5. Nyt listassa näkyy muiden kielien näppäimistöjen lisäksi venäläinen näppäimistö
 6. Paina lopuksi OK.

Nyt sinulla pitäisi näkyä näytön alareunassa (tehtäväpalkissa) FI. Tätä klikkaamalla saat valittua tarvittaessa syöttökieleksi venäjän ja samoin vaihdettua sen takaisin suomeksi.

Miten tilaan uusia kursseja?

Promentor -verkkokaupasta voit ostaa haluamasi verkkokurssin helposti ja vaivattomasti. Valitse kurssi ja maksa valitsemallasi maksutavalla.

 1. Mene osoitteeseen https://www.promentor.fi/tilaa/
 2. Valitse kurssi ja lisää se ostoskoriisi
 3. Siirry kassalle
 4. Täytä tilaustietosi
 5. Maksaminen tapahtuu turvallisesti ja luotettavasti PayTrailin kautta.
 6. Maksuvahvistuksen jälkeen saat kurssi aukeaa sinulle valitsemanasi aloitusajankohtana. Huomaa, että jos olet tilannut aikaisemmin kursseja oston yhteydessä antamallasi sähköpostiosoitteella (toimii käyttäjätunnuksena), sinulle ei enää lähetetä tunnuksia uudelleen, vaan voit kirjautua vanhoilla tunnuksilla järjestelmään.
Miksi minulla ei ole aktiivisena yhtään kurssia?

Jos olet vanha asiakas ja kurssi on yhtäkkiä kadonnut listalta, niin on mahdollista, että käyttöaikasi on mennyt umpeen.

Uudet ja vanhat kuluttaja-asiakkaat voivat tilata lisää käyttöaikaa verkkokauppamme kautta.

Epäselvissä tapauksissa kannattaa olla yhteydessä tuotetukeen.

 

En ole saanut käyttäjätunnusta ja salasanaa

Promentor Web käyttäjätunnuksena toimii tilauksen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite.

Jos jostain syystä tunnukset eivät ole tulleet perille, kannattaa tarkistaa etteivät tunnukset ole päätyneet sähköpostiohjelman roskapostikansioon. Jos niitä ei löydy roskapostikansiosta, voit tilata salasanan ja käyttäjätunnuksen uudelleen. Anna tilauksessa ilmoittamasi sähköpostiosoite ja klikkaa ok. Tunnukset toimitetaan antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Jos tunnuksia ei vieläkään kuulu, ota yhteyttä tuotetukeemme.

Miten pääsen opiskelemaan?

Toimitamme sinulle antamaasi sähköpostiosoitteeseen tunnukset palveluun automaattisesti. Sähköpostiosoitteesi toimii samalla käyttäjätunnuksena Promentor Web -palveluun.

Voit kirjautua Promentor Web -palveluun osoitteessa http://www.promentor.fi/PMWeb/. Klikkaa Kirjaudu -nappia ja valitse hankkimasi aktiivisena oleva kurssi.

Toimiiko Promentor Web Windows Vistassa, Linuxissa tai muilla käyttöjärjestelmillä?

Kyllä toimii. Promentor Web ei ota kantaa käyttöjärjestelmään kunhan koneellesi on asennettu teknisten vaatimusten mukainen selain ja Adobe Flash -soitin.

Saanko tehtäviä tulostettua?

Voit tulostaa avoinna olevan tehtävän esim. tyhjänä täytettäväksi paperilla klikkaamalla alhaalla olevaa Tulosta painiketta tai kun tehtävä on valmis voit Harjoitus valmis-ikkunassa painaa Tulosta harjoitus painiketta.

Tehtävien tulostus edellyttää, että käytössä on tulostin.

Näenkö mistään tekemieni tehtävien tuloksia?

Omien suoritusten (harjoittelu- ja testitehtävien) tuloksia pääsee katsomaan kahdesta eri paikasta.

 1. Kurssin sisällä Tehtävät-sivulta näkee kyseisen kurssin aikana tehtyjen testien saama tähtimäärä.
 2. Tulokset-sivulta löytyvät kurssin harjoitusten ja testien tulokset.
Tulokset tehtäväsivulla

Edistymisen seuranta tehtävät-sivulla.

Tarkemmat tulokset löytyvät omalta sivultaan.

Tarkemmat tulokset löytyvät omalta sivultaan.

Mikäli käyttäjällä on useampia aktiivisia kursseja, ohjelman etusivulla olevalta Tulokset -sivulta näkee samalla kertaa kaikkien aktiivisten kurssien tehtyjen harjoitusten ja testien tulokset.

Harjoitusten ja testien tarkempia tuloksia pääsee katsomaan tarkemmin klikkaamalla kyseisen tehtävän kohdalla olevaa Näytä-painiketta.

Mitä jos en osaa vastata tehtävän kysymykseen?

Harjoitustehtävissä voi myös kysyä apua virtuaaliopettajalta, joka kertoo oikean vastauksen. Virtuaaliopettajan kertoma vastaus muuttuu mustaksi. Virtuaaliopettaja-painike (Hymynaama) sijaitsee tehtäväikkunan vasemmassa yläreunassa.

Joissain tehtävissä on saatavilla myös vihjeitä, vihje-painike(lamppu) sijaitsee ikkunan vasemmassa yläreunassa virtuaaliopettaja-painikkeen vieressä. Jos tehtäväkohdassa on vihje, on lamppu keltaisena, muutoin se on harmaa.

Miten siirryn tehtäväkohdasta toiseen?

Kysymyksestä toiseen voi siirtyä nuolinäppäimillä, tabulaattorinäppäimellä, hiiren nuolella klikkaamalla tai klikkaamalla tehtäväikkunan vasemmassa alalaidassa olevia seuraava- ja edellinen – painikkeita.

Harjoitustehtäviin vastaaminen

Harjoitustehtäviin vastataan kirjoittamalla vastaus tai valitsemalla se laatikosta. Oikea vastaus muuttuu vihreäksi ja kursori siirtyy automaattisesti seuraavaan kysymykseen. Mikäli vastaus on väärä, muuttuu vastaus punaiseksi. Väärän vastauksen voi korjata saman tien tai palata siihen myöhemmin.

Huomaa, että testitehtävissä annettua vastausta ei enää voi korjata jos vastauskentästä siirtyy seuraavaan.

Voinko vertailla omaa lausumistani kappaleen lauseeseen tai sanaan?

Kyllä voit. Kuuntele ensin haluamasi sana/lause, nauhoita sitten oma versiosi ja kuuntele se. Kuuntele sitten kappaleen sana/lause uudelleen soita uudelleen -painikkeesta. Nauhoita tarvittaessa uudestaan lausuntasi ja vertaa sitä taas kappaleeseen.

Mitä eroa on harjoittelu- ja testitehtävillä?

Harjoittelutehtävissä voi korjata vääriä vastauksia, käyttää vihjeitä ja tarvittaessa pyytää apua virtuaaliopettajalta. Testitehtävissä vastauksia ei voi korjata jälkikäteen, eli ensimmäinen vastaus jää voimaan. Testeissä ei voi myöskään käyttää vihjeitä tai virtuaaliopettajaa apuna.

Miten voin hakea sanoja sanakirjassa?

Kirjoita hakemasi sana perusmuodossa tai katkaise sana keskeltä. Ohjelma hakee hausta riippuen yhden tai useamman käännöksen hakusanallesi.

Huom.! Älä käytä sanan katkaisussa tai muuten sanan lopussa ylimääräisiä merkkejä tai välilyöntejä (tällöin sanaa ei löydy).

Miten saan äänitettyä omaa puhettani?

Oman puheen äänittäminen tapahtuu ikkunan yläreunassa olevan kielistudion avulla. Kielistudiossa on oikealla puolella toiminnot, joilla äänitetään ja kuunnellaan omaa puhetta. Kielistudion vasemmalla puolella on toiminnot joilla kuulee kappaleiden tekstit. Mikäli käytät Google Chromea, varmista, että kirjaudut Promentor Webiin http-alkuisessa osoitteessa http://www.promentor.fi/pmweb.