Promentor Web 2.0: Esseetehtävä

Promentor Webin uuteen versioon tuodaan parhaillaan lisää uusia oppimista tukevia ominaisuuksia ja opettajan työkaluja, joihin voi tutustua Promentorin YouTube-kanavalla! Yksi niistä on esseetehtävä, jolla opettaja antaa opiskelijalle kirjoitustehtävän, jonka aiheen opettaja itse määrittää. Opettaja näkee opiskelijan tekstin, voi kirjata siihen omat kommenttinsa ja tallentaa korjatun ja arvostellun version opiskelijan nähtäväksi Promentor Webiin. Myös opiskelijan alkuperäinen kirjoitus jää talteen, joten hän pystyy helposti vertaamaan sitä opettajan korjaamaan versioon.

2.0-versio on jo laajasti käytössä, ja uuden vuoden alkuun mennessä siirrymme asteittain kokonaan pois vanhasta. Sovimme siirtymisaikataulusta jokaisen asiakkaan kanssa erikseen. Siirtyminen edellyttää asiakkaalta joitakin pieniä toimenpiteitä. Olethan tarvittaessa yhteydessä meihin sähköpostitse info(at)promentor.fi tai puhelimitse 020 79 81 220.

Hätäkeskuslaitoksen uusi räätälöity ruotsin kurssi (Custom Made) on valmistunut

Hätäkeskustoiminnan ruotsin kurssi toteutettiin Hätäkeskuslaitoksen ja Promentorin yhteistyönä.  Kurssi koostuu kahdesta aihealueesta, poliisi- ja terveystoimesta ja täydentyy myöhemmin sosiaali- ja pelastustoimen alueilla. Terveystoimen osiossa lisätekstinä on puhelinelvytysohjeet.

Promentor käänsi Hätäkeskuslaitoksen tuottamat puhelinkeskustelut ruotsiksi, äänitti keskustelut suomenruotsia painottaen ja laati jokaiseen kappaleeseen sanastot ja harjoitustehtävät. Sanastossa on hyödynnetty aiemmin yhteistyönä toteutettua Hätäkeskuslaitoksen digitaalista sanastoa.

Koko materiaali on toteutettu ruotsiksi, tukikielenä on suomi. Se on ammattisanastokurssi ja edellyttää A2-B2 -tason osaamista sisältäen sekä helpompia että vaativampia tekstejä ja tehtäviä. Kaikki tekstimateriaali on äänitetty ruotsiksi, ja ääntämistä voi harjoitella itse kielistudion avulla.

Tulevat tapahtumat

10.-11.11.2016 Promentor on mukana Ammattikorkeakoulujen kieltenopettajien päivillä Arcadassa Arabianrannassa  https://www.arcada.fi/sprakdagar/index.html. Tervetuloa kuulemaan esitystä Mitä digitaalisuus tuo kieltenopetukseen pe klo 10:15 sekä vierailemaan ständillä!

22.11.2016 Moomin Language School osallistuu suomen- ja ruotsinkieliseen IT-pedagogiseen koulutustilaisuuteen varhaiskasvatuksen henkilöstölle Helsingin Pasilassa. MoominLS on sekä näytteilleasettajana että pitää workshopin digitaalisen kielikylvyn käyttöönoton hyvistä käytänteistä tavallisessa päiväkodissa. Sitovat ilmoittautumiset tilaisuuteen pyydetään 31.10.2016 mennessä, ks. www.avi.fi/etelaAjankohtaista/Tapahtumat ja koulutukset.