Kaksi ja puoli vuotta sitten sain kipinän hakea Promentorille töihin nähtyäni artikkelin yrityksestä Talouselämä-lehdessä. Yritys kiinnosti heti, sillä näen, että digitaalisten oppimateriaalien käyttö on tulevaisuutta. Verkkokielikurssien ohella Promentor tarjoaa perinteistä lähikoulutusta sekä yrityksille että julkishallinnon puolelle. Oppilaitoksille tarjotaan 45 kurssin valikoimaa Edu Total -pakettina.

Toimin Promentorilla kielikoulutusasiantuntijana ja koulutan itse ruotsia muutamalle asiakkaalle. Käytän koulutuksen tukena Promentor Web -kielikursseja, joista teemme lähinnä kirjallisia harjoituksia ja testejä. Juuri siihen tarkoitukseen verkkokurssit ovat mitä oivallisimpia, kun kouluttajan ei tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa opiskelijan tasolle sopivia kielioppi- ja rakenneharjoituksia eri oppikirjoista ja netistä.

Koska koulutettavat keskustelevat mielellään, hyödynnän koulutuksessa paljon myös muita materiaaleja kuten opiskelijan työhön liittyviä lehtiartikkeleita sekä ruotsinkielisiä uutislähetyksiä ja ohjelmia, joita katsomme netistä. Opiskelijan toiveiden mukaan keskustelemme tunneilla ammatillisten asioiden ohella kaikesta mistä kuvitella saattaa, kuten Suomen ja maailman taloudesta, päivän politiikasta ja pohjoismaisesta, etenkin ruotsalaisesta, yhteiskuntamallista ja kulttuurista. Usein kouluttaja saa asiakasyrityksestä materiaalia, jonka avulla kouluttaa ammatillista sanastoa. Tulin juuri eräänä päivänä ajatelleeksi, että jestas sentään, en ole kahteen vuoteen käyttänyt kielikoulutuksissa tavallista oppikirjaa! Sähköisen ja autenttisen materiaalin hyödyntäminen on niin luonnollista nykyään, ettei sitä tule edes ajatelleeksi. Monissa yrityksissä ja oppilaitoksissa tilanne ei valitettavasti ole tämä.

Tiina Tanskanen-Kudjoi, kouluttaja
tiina.tanskanen-kudjoi(at)promentor.fi