kielitaidoton_blogi_pieni2Mika työskentelee suuressa kansainvälisesti toimivassa yrityksessä asiantuntijatehtävässä. Yrityksen työkieli on englanti, jota Mika ei vuosien kouluttautumisen jälkeen ole oppinut, joten työtehtävien hoitaminen ei kommunikoinnin osalta aina oikein onnistu. Mika kyllä väittää osaavansa ja ymmärtävänsä, vaikka ymmärrettävän lauseen rakentaminen palaverissa ei onnistu.

Mika on osallistunut työpaikalla järjestettävään lähikoulutukseen vuosien ajan. Kerran viikossa pidettävä parin tunnin koulutus on mukava katko viikkoon ja työpäivään. Siihen kouluttautuminen on jäänytkin. Ei tehtäviä tai itseopiskelua, sillä koulutushan on keskustelupainotteista.

Mikan tulokseton koulutus pienryhmässä on pikaisesti laskien maksanut kouluttajan palkkioina ja menetettynä työaikana kymmeniä tuhansia euroja. Eikä Mika ole yrityksessä ainoa koulutuksen viihdekäyttäjä. Mikoja on sukupuoleen katsomatta tuhansia sadoissa suomalaisissa yrityksissä, jotka yrittävät kehittää henkilöstöä kansainvälistymisen paineessa.

Viihdekäyttö ei tuota tuloksia

Yhä useammassa yrityksessä puuhastelu on kuitenkin loppumassa. Koulutuksesta vastaavat hakevat aktiivisesti uusia ratkaisuja kielikoulutukseen. Promentor on hyvä vaihtoehto: monipuolinen kieli- ja kurssivalikoima, opiskelun sekä oppimisen seurantamahdollisuus ja hyvät oppimistulokset. Opiskella voi netin välityksellä missä ja milloin tahansa. Viisitoista minuuttia kerrallaan tuottaa muutaman kerran viikossa toistettuna tuloksia.

Mikoihin vuosittain sijoitetulla koulutusrahalla voisi tarjota nykyaikaisen ja joustavan kielikoulutusmahdollisuuden monen yrityksen koko henkilökunnalle. Promentor Web Total on valmis ja välittömästi käyttöön otettava palvelu, joka voisi auttaa Mikaakin oppimaan. Verkkokielikoulutushan on asiantuntijalausuntojen mukaan 2-3 kertaa perinteisiä menetelmiä tehokkaampaa.

 

Kari Hottinen

kari.hottinen(at)promentor.fi